Mijn Gelderland

Één inlog voor al uw diensten

Toegankelijkheid

De provincie Gelderland wil dat iedereen alle informatie en diensten op haar websites goed kan lezen en gebruiken. Daarom werken we aan het verbeteren van de toegankelijkheid van de website (mijn.gelderland.nl) zodat deze voldoet aan toegankelijkheidsstandaard EN 301 549.

Digitale toegankelijkheid

Het doel van de richtlijnen voor toegankelijkheid is dat de website toegankelijk is voor zo veel mogelijk mensen, ook al hebben ze beperkingen of voorkeuren. Dat betekent vooral het volgende:
  • de webpagina’s zijn zo geschreven dat zo veel mogelijk mensen begrijpen wat er staat
  • video’s voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen, zodat mensen met een visuele of taalbeperking ze ook kunnen bekijken
  • de website is met elke pc, tablet of smartphone te gebruiken, ook met aangepaste apparatuur.

Maatregelen om de toegankelijkheid te vergroten

Sinds 2016 werkt de provincie Gelderland aan diverse websites zodat deze op elke pc, tablet of smartphone is te gebruiken. Daarnaast herschrijft de webredactie alle webpagina’s volgens de toegankelijkheidsrichtlijnen naar een eenvoudiger taalniveau (B1). We zijn doorlopend bezig met het toegankelijk maken en houden van de website.

Problemen

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Geef het aan ons door via het vragenformulier of telefoonnummer 026 359 99 99. Wilt u de link naar de webpagina vermelden waar u het probleem bent tegengekomen?

Meer informatie

Op de website Digitoegankelijk vindt u meer informatie over digitale toegankelijkheid.